Grekisk pyttipanna

Har hört att folk vill ha receptet på den grekiska pyttipannan! Här har ni det:

Ingredienser
- Fläskfilé
- Skivade potatisklyftor
- 1 gul paprika
- 1 röd paprika
- hackad lök eller pressad vitlök (jag körde med vitlök, tycker det är godare)
- Fetaost

Kall sås
- 2 cremé fraiché 
- 3 vitlöksklyftor
 
Marinad
- 1 dl olivolja
- 1 dl soja
- Ett fåtal hela fänkålsfrön 
- En liten sked sambal oelek
- Svartpeppar och salt
Ska vara vitlök också, men eftersom jag körde den direkt på så sket jag i den i marinaden!

Börja med att skiva och rensa köttet och sedan blanda ihop köttet med marinaden i antingen en skål eller i en påse. Lägg det sedan i kylen och låt det ligga i några timmar innan ni börjar med maten.
När det väl är matdags börja skala potatisarna, sedan skiva dem i potatisklyftor och sist lägg dem i en djup stor panna.
Sätt på ugnen på 225 grader och grädda potatisen i tio minuter innan du kör på resten av ingredienserna.
Hacka sedan paprikorna i långa strimlor och lägg dem över potatisen. Häll sedan över köttet och lite av marinaden. Sist pressa två vitlöksklyftor över pyttipannan och lägg sist fetaostbitar över hela pannan.
Ställ det sedan i mitten av ugnen tills köttet och potatisen är klara.
Medan pyttipannan är i ugnen gör den kalla såsen genom att pressa i vitlökarna i cremé fraichén.

Enjoy!:D


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0